Đerdani dr Popovića

VIDEO K9: Knjiga o lekaru i kompozitoru dr Jovanu Popoviću „Ko t’ pokida sa grla đerdane“ predstavljena je prošle sedmice u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

335

Knjiga je satkana od pripovedanja i priloga više autora, pored ostalih i znamenitog zrenjaninskog hroničara, penzionisanog učitelja Dejana Bošnjaka, koji je i najzaslužniji za oživljavanje uspomene na dr Jovana Popovića.

Pesmu, koja je postala i naslov knjige, komponovao je doktor Popović, na stihove Alekse Šantića, a tu pesmu, pevale su i Radmila Dimić, Nada Mamula, Dušica Bilkić, Merima Njegomir, Hanka Paldum i mnoge druge pevačke zvezde.

Organizator promocije je kompanija UM-ING ispred koje se obratio vlasnik Borislav Umićević koji je objasnio zbog čega je odlučio da učestvuje u organizaciji.

Pored kompanije UM-ING u organizovanju promocije učestvovala je i izdavačka kuća ,,Tiski cvet’’ iz Novog Sada, a u to ime obratio se Sima Matić koji je rekao da je knjiga otkrovenje ne samo za Zrenjanince, nego i za sve druge.

Dr Jovan Popović rođen je u Adi, a ceo vek proveo je u Zrenjaninu. Bio je očni lekar i humanista a iako se samo amaterski bavio muzikom, ostavio je dubok trag i u toj sferi, kao značajan kompozitor.

U promociji knjige učestvovali su i Dejan Tomić – muzički urednik, dr Slobodanka Boba Latinović koja je govorila o medicinskom delu knjige, Miša Blizanac – pevač i kompozitor, Milan Prunić – Duma i Maksa Gajdaš iz Sivca sa svojim sastavom. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.