Đerdani dr Popovića

VIDEO K9: Knjiga o lekaru i kompozitoru dr Jovanu Popoviću „Ko t’ pokida sa grla đerdane“ predstavljena je prošle sedmice u Gradskoj kući u Zrenjaninu.

342

Knjiga je satkana od pripovedanja i priloga više autora, pored ostalih i znamenitog zrenjaninskog hroničara, penzionisanog učitelja Dejana Bošnjaka, koji je i najzaslužniji za oživljavanje uspomene na dr Jovana Popovića.

Pesmu, koja je postala i naslov knjige, komponovao je doktor Popović, na stihove Alekse Šantića, a tu pesmu, pevale su i Radmila Dimić, Nada Mamula, Dušica Bilkić, Merima Njegomir, Hanka Paldum i mnoge druge pevačke zvezde.

Organizator promocije je kompanija UM-ING ispred koje se obratio vlasnik Borislav Umićević koji je objasnio zbog čega je odlučio da učestvuje u organizaciji.

Pored kompanije UM-ING u organizovanju promocije učestvovala je i izdavačka kuća ,,Tiski cvet’’ iz Novog Sada, a u to ime obratio se Sima Matić koji je rekao da je knjiga otkrovenje ne samo za Zrenjanince, nego i za sve druge.

Dr Jovan Popović rođen je u Adi, a ceo vek proveo je u Zrenjaninu. Bio je očni lekar i humanista a iako se samo amaterski bavio muzikom, ostavio je dubok trag i u toj sferi, kao značajan kompozitor.

U promociji knjige učestvovali su i Dejan Tomić – muzički urednik, dr Slobodanka Boba Latinović koja je govorila o medicinskom delu knjige, Miša Blizanac – pevač i kompozitor, Milan Prunić – Duma i Maksa Gajdaš iz Sivca sa svojim sastavom. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.