Deo Temerinske pijace postaje parking

VIDEO K9: Deo Temerinske pijace u Novom Sadu biće pretvoren u parkiralište. Prema rečima direktora Parking servisa, ovaj deo Podbare dobiće još 70 parking mesta, koji će građanima biti na raspolaganju već za 10-ak dana i besplatni za korišćenje narednih nekoliko meseci.

0
31

Temerinska pijaca, iako jedna je od najmanjih u Novom Sadu, zauzima veliki prostor gotovo u samom centru grada. Gradska preduzeća “Parking servis” i “Tržnica” došli su na ideju da deo ove pijace koji se ne koristi, preurede u parkiralište.

Procena je da će na tom prostoru biti izgrađeno 70 parking mesta, što je posebno značajno za ovaj deo grada, naglasio je direktor Parking servisa Stevan Lugonja.

Reč je o praktično sređenom prostoru, navodi Lugonja, pa su i ulaganja Parking servisa mala. Sam parking će, kako je rekao, narednih nekoliko meseci biti besplatan za građane.  

Iako Temerinska pijaca za sada radi manjim obimom, direktor Tržnice Uroš Lončar smatra da će nova parking mesta povećati promet, jer, kako kaže, kupci se uglavnom žale na nedostatak mesta za parkiranje.

Naredne godine planirana je izgradnja parkinga u Ulici Save Kovačevića, u blizini autobuske stanice, kaže Lugonja, a pored toga biće rekonstruisan parking u Ulici dr Ivana Ribara na Limanu i nastavljeno proširivanje parkinga na Bulevaru oslobođenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.