Deo “Petra Drapšina” Edukativnom centru

VIDEO K9: U Novom Sadu je danas potpisan ugovor o kupoprodaji nepokretne imovine između preduzeća u stečaju „Petar Drapšin“ i Pokrajinske vlade. Objekte će koristiti Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, čiji je osnivač Vlada Vojvodine.

0
242

Ugovor o kupoprodaji nepokretne imovine između AD „Petar Drapšin“ u stečaju i Pokrajinske vlade potpisali su predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i stečajni upravnikom preduzeća, Predrag Stojković.

Podsetimo, oba paketa imovine fabrike Petar Drapšin u stečaju koja su bila ponuđena decembarskim oglasom Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, prodata su na javnom nadmetanju u za ukupno 320 miliona dinara.

Pokrajinska vlada je, preko Pokrajinskog sektretarijata za privredu i turizam, kupila jedan od ovih paketa po početnoj ceni od oko 50 miliona dinara.

Kroz Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama, koji će koristiti ovu imovinu, tokom tri godine rada prošlo je preko 2.000 polaznika, a njegov cilj je, kako je navedeno, prevencija dugoročne nezaposlenosti, stručno usavršavanje i pomoć u sticanju novih znanja i veština radi lakšeg poslovanja.

Obuke su besplatne za sva nezaposlena lica sa teritorije Vojvodne koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje,a za lica koja nisu sa teritorije Grada Novog Sada, smeštaj je besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.