Deo istorije košarke u Novom Sadu

VIDEO K9: Košarkaši Srbije pripremaju se pred poslednje mečeve prve grupne faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine. Novosađani će košarkaški duel između selekcija Srbije i Nemačke gledati 2. jula na SPENS-u, a do tada u prostorijama sponzora reprezentacije mogu da vide i najznačajnije trofeje koje su naši košarkaši osvojili na dosadašnjim takmičenjima.

0
377

Izložba najznačajnijih trofeja srpske i jugoslovenske košarke koji su osvojeni u proteklih 50 godina upriličena je u Novom Sadu u prostorijama generalnog sponzora naše muške reprezentacije u Ulici Vojvođanskih brigada.

Posetioci ove jedinstvene prilike mogu i da se fotografišu sa jednim od najznačajnijih trofeja iz pola veka duge istorije uspeha košarkaša sa ovih prostora, peharom iz Indijanopolisa 2002. godine

“Tu je 5 pehara koji mogu da predstave uspeh ženske i muške i košarkaša mlađe kategorije do sada, a tu je i ovaj nama Novosađanima posebno značajan ovaj iz Manile od pre dve, tri nedelje”, rekao je Marko Putnik, portparol sponzora muške košarkaške reprezentacije Srbije.

Među tofejima na ovoj izložbi koja je organizovana u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, nalazi se i najnoviji pehar iz Manile, gde je naša reprezentacija u basketu 3 na 3 po treći put osvojila svetsko zlato.

U susret Svetskom prvenstvu, prema Putnikovim rečima, u petak će na Trgu slobode biti upriličena i promotivna košarkaška akcija za sugrađane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.