Deo Adica dobija kanalizaciju

VIDEO K9: Oko 400 domaćinstava u Adicama će, nakon pola veka čekanja, biti priključeno na gradsku kanalizacionu mrežu. Radovi na oko 5 kilometara mreže zvanično su počeli juče.

0
939

Da su Adice prethodnih decenija bile dosta zanemarene po pitanju infrastrukture, kažu i u Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, koja je u delu ovog naselja počela sa rešavanjem jednog od najvećih komunalnih problema, izgradnjom kanalizacione mreže.

“Trenutno se gradi kanalizaciona mreža u dužini od 5,2 kilometra u severnom delu Adica i tom prilikom će, zahvaljujući gradonačelniku Vučeviću, oko 400 domaćinstava imati priliku da se priključe na gradsku kanalizacionu mrežu. Vrednost investicije je preko 180 miliona dinara, a rok za izvođenje radova je 240 dana”, rekla je Jelena Kešelj iz MZ Adice.

U Adicama je do sada izgrađeno oko 11 km fekalne kanalizacije, čime su za veliki broj domaćinstava rešene poteškoće sa prelivanjem i pražnjenjem septičkih jama.

“Adice su zapravo staro naselje koje je izgrađeno pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka. Do sada je u Adicama izgrađeno 11 km postojeće kanalizacione mreže, ovim putem dobićemo 5 km nove kanalizacione mreže i bezmalo, eto posle 50 godina stanovnici Adica će imati priliku da reše jedan od gorućih problema, a to je svakako kanalizacija”, navela je Kešelj.

Mreža koja će biti izgrađena pripada slivu Ulice Marije Bursać, obuhvata 10 ulica u severnom delu Adica i gravitira ka crpnoj stanici „Žička“, za koju je u izradi projektna dokumentacija.

“Trenutno se radi i kanalizacija u Viteškoj ulici, to je jedan deo ulice koji ranije prosto nije ispunjavao uslove da dobije kanalizacioni vod. Osim toga, u južnom delu Adica postoji kanalizaciona mreža i treba da dođe do sekundarnih priključaka kanalizacije. To će se desiti u narednih par meseci prosto dok se ispune uslovi, odnosno završi se projektno tehnička dokumentacija”, pojasnila je Kešelj.

Prema njenim rečima, izgradnja kanalizacione mreže biće rađena parcijalno i postupno, dok ne bude pokriveno kompletno naselje čime će biti stvoreni kvalitetniji uslovi za život sugrađana iz ovog dela Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.