Demolirano vozilo Društva za zaštitu ptica

VIDEO K9: Dva nepoznata maskirana muškaraca demolirala su, u subotu uveče, vozilo Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Predsednik ove organizacije za našu televiziju kaže da je ovaj čin pretnja i opomena, jer su verovatno nekome "stali na žulj". U toku je krivolovačka sezona, tokom koje članovi ovog društva prijavljuju sve one koji protivzakonito love životinje.

0
14

U subotu, 10. septembra, malo pre 22 časa, demolirano je vozilo Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Vozilo je bilo parkirano ispred zgrade u Ulici Partizanskih baza na Novom naselju, u kojoj se nalaze prostorije Društva.

Za ovaj incident članovi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, saznali su tek naredno jutro. O slučaju su odmah obavestili policiju koja je, prema rečima Milana Ružića, predsednika Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, veoma zainteresovana i kooperativna.

Atmosfera među članovima Društva, međutim, svakako je poljuljana i Ružići ističe da postoji strah.  

Ovo je pretnja i opomena, naglašava Ružić, jer se ovo dešava usred krivolovačke sezone koju Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije prati i tokom koje za krivolov prijavljuju sve one koji krše zakon. Nekima od njih, kaže on, mogli su prijavom “stati na žulj”.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, navodi Ružić, krivolovcima smeta jer rade sve suprotno od krivolova – omogućavaju opstanak ptica u prirodi i blagodet ljudi. Ipak, zaključuje Ružić, uprkos ovom incidentu, oni nastavljaju profesionalno da rade svoj posao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.