Demokrate traže vanredne lokalne izbore u Novom Sadu

VIDEO K9: Lokalni izbori u Novom Sadu biće održani u svom redovnom terminu, a to je 2020. godine, saopštio je danas Gradski odbor Srpske napredne stranke, a povodom zahteva Demokratske stranke da se raslpišu vanredni lokalni izbori u našem gradu.

326

Demokratska stranka tražila je od Aleksandra Vučića i Maje Gojković da hitno raspišu vanredne lokalne izbore u gradu Novom Sadu, jer je, kako su naveli u saopštenju, posle predsedničkih izbora jasno da sadašnja gradska vlast nema legitimitet.

Dalje pojašnjavaju da je SNS u gradu dobio znatno manje od polovine glasova čime su mu, kako kažu, birači jasno stavili do znanja kako ne žele da ni on ni njegovi zastupnici odlučuju o njihovim životima.

“Vučić je u Novom Sadu osvojio 44% glasova uprkos tome što je glasove za njega, koristeći uglavnom nezakonite i nepoštene metode, skupljalo čak 14 političkih i nekoliko kriminalnih organizacija koje zajednički i bratijski, a sve u njegovo ime, upravljaju Novim Sadom. Novi gospodar Vučić ne uživa podršku većine građana Novog Sada čak ni kad mu se pripišu i glasovi onih koji su u nedelju podržali Nenada Čanka budući da je za tog njegovog partnera i poštovaoca glasalo samo 2,5% punoletnih Novosađana”, smatraju u GO Demokratske stranke.

Saopštenje Gradskog odbora Demokratske stranke u Novom Sadu u kojem se traži raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u našem gradu, po mišljenju Srpske napredne stranke, predstavlja očajnički potez onih kojima je narod Srbije treći put u poslednjih pet godina jasno stavio do znanja šta misli o njima i njihovoj politici.

“Da li je broj glasova koje je osvojio Aleksandar Vučić, a koji je u zbiru za 12% veći od svih ostalih kandidata zajedno, demokratama dovoljan pokazatelj čiju politiku podržava velika većina građana Srbije? Demokratskoj stranci nije dovoljno ni to što je u Srpskoj Atini kandidat Srpske napredne stranke i naših koalicionih partnera osvojio 19% više glasova od drugoplasiranog Saše Jankovića, kandidata Demokratske stranke, pa sada traže i vanredne lokalne izbore. I ti izbori, za kojima ne postoji nijedan valjan razlog, pokazali bi identične rezultate kao i predsednički, s tim što bi pojedine stranke u Novom Sadu postale vanparlamentarne”, poručuju iz GO SNS.

Srbija nema ni vremena ni novca na bacanje da udovoljava onima koji ne mogu da podnesu ubedljiv poraz, navode naprednjaci. Da je pobeda Aleksandra Vučića bila tesna, još bi moglo da se govori o opravdanosti zahteva Demokratske stranke. U ovom slučaju Demokratska i ostale opozicione stranke imaju tri godine da se pripreme za naredne lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore, a čitavih pet da iznedre kandidata za predsednika Srbije 2022.godine, dodaju naprednjaci u svom saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here