Demokrate pred izborima

VIDEO K9: Na izbornoj skupštini 2. juna Demokratska stranka biraće novog predsednika i novo rukovodstvo partije. Predsednički kandidati demokrata trebali bi pre toga da se usaglase oko zajedničkih interesa ove stranke, kako ne bi došlo do eventualnih podela, rekao je Igor Salak, potpredsednik ove partije u emisiji Otvoreni ekran.

0
303

Demokratska stranka na poslednjim izborima u Beogradu po prvi put u novijoj demokratskoj istoriji Srbije nije prešla cenzus.

Stanje u kojem se nalazi ova stranka pokazuje u kakvom je stanju društvo u našoj zemlji, ocenio je ISalak.

“Znači, ako smo mi u Beogradu pali na sve ovo, to pokazuje kako izgleda put Srbije, taj neki evropski put kojim pokušavamo da idemo, gde je Demokratska stranka pokušala da bude i konstruktivna i tako dalje. Međutim, ta konstruktivnost je pokazala da građani ne cene, a građani su u pravu”, kazao je on.

Građani su jasno pokazali da su više očekivali od ove partije prethodnih decenija, u vremenima kada je bila i vlast i opozicija, naveo ej Salak, koji je kandidat za predsednika pokrajinskog odbora demokratske stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima 2. juna.

“Očigledno da je demokratska stranka u nekom prethodnom periodu, ne od godinu-dve nego iduže, možda i 10 godina, imala niz nekih i loših odluka, iako moram da se ogradim, da je uradila mnogo i mnogo više dobrog za Srbiju, nego što je iskompromitovana sa nekim stvarima”, naveo je Salak.

Demokratska stranka moraće da se suoči sa kritikama građana, rekao je Salak, i da prihvati svoj deo krivice. Ona danas mora imati jasne stavove o pojedinim pitanjima u Srbiji, smatra on, a neophodne su i neke promene u dosadašnjim stavovima.

“Demokratska stranka ima politiku, ali je pitanje da li je sprovodi i da li je iznosi u javnost. Mi moramo ozbiljnije da iznosimo našu politiku u javnost. I koliko god to bolno i teško bilo, mi moramo građanima da iznosimo stvari onakvim kakve jesu i, naravno, da budemo jedna ozbiljna opozicija, kao što i jesmo, ali što žešća i, to moram da podvučem, nikakva saradnja sa SNS-om i Vučićem ne dolazi u obzir”, izjavio je Salak.

On je apelovao na sve kandidate da u zajedničkom razgovoru pokušaju da se dogovore oko zajedničkog interesa DS, jer, kako je rekao, demokrata nema toliko u Srbiji da bi mogli sebi priuštiti podele.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.