Demografija, najvažnije nacionalno pitanje

VIDEO K9: U Pokrajinskoj vladi su uručena 34 ugovora porodicama iz Vojvodine za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu nekretnina čije će vlasnice biti žene.

0
5

Ugovore za dodelu bespovratnih sredstava porodicama sa teritorije Vojvodine za kupovinu nekretnine, ukupne vrednosti 40,8 miliona dinara, dodeljeni su danas u Pokrajinskoj vladi. Cilj je, kako je istaknuto, unapređenje položaja žena, jer će nekretnine biti uknjižene na njih.

Mirović je naglasio da će mera podrške za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena  u budžetu za narednu godinu finansijski biti ojačana, a da će veću  podršku imati i druge mere Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.
Takođe je najavio da će u 2023. iznos koji dobijaju nezaposlene majke sa troje ili  četvoro dece, sa 15.000 biti povećan na 22.500 dinara, a njih je na teritoriji Pokrajine oko 1.400.

Pravo da konkurišu imali su bračni, vanbračni parovi i samohrane majke, a od 110 pristiglih prijava podržane su 34, među kojima je sredstva dobilo 11 samohranih majki, koje će na ovaj način rešiti svoj stambeni problem. Maksimalan iznos ove godine po korisniku bio je 1,2 miliona dinara, a sa tim novcem porodice će moći da kupe novu nekretninu ili da prošire svoj stambeni prostor.

Podaci govore da su u Srbiji žene vlasnice nekretnina u samo 13,95 posto slučajeva i suvlasnice u 12 odsto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.