Delegacija kineskog okruga Sičeng u Novom Sadu

VIDEO K9: Gradsku kuću posetila je delegacija kineskog okruga Sičeng, na čelu sa Džang Dongmei, koja je predsedavajuća u kineskom političkom savetodavnom Kongresu i sa diplomatskim predstavnicima Ambasade NR Kine u Beogradu. Sa gostima iz Kine razgovarali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Zdravko Jelušić.

0
493

Predmet razgovora bila je saradnja u oblasti zaštite istorijskih kulturnih gradova kao što je Novi Sad, kao i razmena iskustva u načinu upravljanja gradovima sa dugom tradicijom i bogatom kulturnom baštinom.

Sagovornici su se izjasnili da teže jačanju saradnje između Novog Sada i kineskog okruga Sičeng, u obostranom interesu, posebno u oblasti obrazovanja, kulture i privrede.

Konstatovano je da Novi Sad i taj pekinški okrug imaju mnogo sličnosti i da je cilj produbljivanje prijateljstva kroz formalizovanje odnosa, a sve to na temelju dobrih odnosa Republike Srbije i NR Kine.

Gradonačelnik Miloš Vučević im se zahvalio na poseti i izrazio nadu da će gosti, iz Novog Sada poneti samo lepe utiske, a Džang Dongmei je tom prilikom pozvala predstavnike Grada Novog Sada u uzvratnu posetu okrugu Sičeng u NR Kini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.