Delegacija Banja Luke u Skupštini grada

Delegaciju Grada Banja Luke, koju predvodi predsednik Skupštine Banja Luke Zoran Talić primio je danas u gradskom parlamentu predsednik Skupštine Novog Sada Zdravko Jelušić.

0
660

Tokom susreta, dva predsednika su razgovarala o radu i aktivnostima lokalnih parlamenata, ali i iskustvima u radu skupština Novog Sada i Banja Luke.

Nakon razgovora, predsednik novosadskog parlamenta gostima iz Banja Luke predstavio je u praksi elektronski sistem Skupštine grada e-Poslovnik, a prezentacija je održana u Velikoj sali novosadskog parlamenta.

“Razgovarali smo o načinu na koji se vodi parlament Novog Sada i na koji način vodi parlament Banja Luke. Prepoznali smo određena dobra rešenja u funckcionisanju obe skupštine, a želja nam je da prikažemo šta smo mi u Novom Sadu uradili kada je reč o digitalizaciji skupštinskog rada i koliko je to primenljivo u Skupštini Banja Luke”, istakao je Jelušić.

On se osvrnuo i na ostale vidove saradnje dva grada, objasnivši da su se tokom susreta dotakli i mogućnosti privredne saradnje, kao i određenih iskustava na nivou dva grada.

Predsednik Skupštine Banja Luke Zoran Talić istakao je da su Banja Luka i Novi Sad partnerski gradovi, koji “mogu pomoći jedni drugima u mnogo čemu”.

“Ne samo kroz Skupštine, mogu i kroz privredu, turizam i drugo. Danas smo otvorili mnogo interesantnih tema, ali fokus našeg interesovanja je e-Poslovnik, sistem koji je uspostavljen u Skupštini Grada Novog Sada”, precizirao je Talić.

On je dodao da je ideja da jedan takav sistem Banja Luka želi da uvede u Skupštinu glavnog grada Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.