Deklaracije i dalje veliki problem

VIDEO K9: Iako je donet Pravilnik o deklarisanju, postoje proizvodi na kojima i dalje ne postoje deklaracije, poput svežeg mesa, ističu u Asocijaciji potrošača Srbije i dodaju da se time krše prava potrošača, ali i da se ugrožava njihova bezbednost. Zbog toga je važno da se problemi u ovoj oblasti markiraju kako bi otvaranje poglavlja 28, koje se odnosi na zaštitu potrošača, dočekali spremni.

454

Ključni problemi potrošača o kojima se godinama priča nisu se mnogo promenili i njihov obim nije smanjen, tvrde u Asocijaciji potrošača Srbije (APOS) i dodaju da se oni kreću od problema komunalnih usluga do problema bezbednosti hrane.

“I dalje potrošači traže deklaraciju jasno jer je nemaju, iako imamo Pravilnik o delarisanju, ali nemamo deklaraciju svežeg mesa. kada odete u radnju da kupite sveže meso vi ne znate tačno od koga, kako, osim roka trajanja, a i to samo stoji na upakovanom mesu. Tako da još mnogo toga nije rešeno. U oblasti zaštite životne sredine koja je usko vezana za ovu temu pomaci će se videti kada se detaljnije bude radilo na ovom pitanju”, rekla je Jovanka Nikolić iz APOS-a.

Kako bi se svi pomenuti problemi definisali i kako bi se dobila prava slika stanja u Vojvodini na osnovu koje bi se mogla pronaći zakonska rešenja i kako bi se poboljšala situacija na nacionalnom nivou, u prostorijama Nezavisnog društva novinara Vojvodine je održan prvi konsultitivni sastanak mreže Vojvođanke inicijative za EU u vezi sa poglavljem 28 koje se odnosi na zaštitu potrošača i poglavlja 12 koje se donosi na bezbednost hrane.

“Zašto je to važno? Zato što Vojvodina ima svoje specifičnosti u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbednosti hrane, proizvodnje hrane, zaštite potrošača i svega onoga što se odnosi na sve nas kao krajnje korisnike. Taj doprinos će pomoći pregovaračkom timu Srbije da te pojedinosti ne smao istakne već i da se detaljnije njima pozabavi”, istakla je Nikolić.

Ona dodaje da će to doprineti i da se zakoni, ali i podzakonska akta adekvatno sprovode. Pomaka, kako je rekla, ima i tome svedoči podatak da je u Zakon o zaštiti potrošača po prvi uneta odredbu da AP Vojvodina treba da brine o potrošačima tako što će pomagati udruženja potrošača i sprovođenje politike potrošača.

Međutim, kako je istakla, ima još dosta posla kako bi se pomenute oblasti uredile. Zbog toga je veoma važna sadanja svih relevantnih aktera, zaključeno je na sastanku.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.