Đedović: U pripremi projekat izgradnje naftovoda od Novog Sada do Mađarske

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da je Srbiji važna diverzifikacija snabdevanja naftom i da je uveliko u pripremi projekat izgradnje naftovoda od Novog sada do Mađarske.

0
21

Ona je razgovarala sa vršiocem dužnosti direktora Transnafta Pančevo Bogdanom Кuzmanovićem o izgradnji tog naftovoda koji će Srbiju povezati na naftovod “Družba” i unaprediti sigurnost snabdevanja naftom, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

U uslovima svetske energetske krize najvažnije je da sagledamo sve mogućnosti i potrebne investicije koje će obezbediti sigurnost snabdevanja energijom i energentima i veću energetsku bezbednost naše zemlje. Кao što radimo na diverzifikaciji snabdevanja prirodnim gasom, veoma je važna diverzifikacija snabdevanja naftom. Novim nafotvodom ćemo u potpunosti obezbediti sigurnost snabdevanja Rafinerije nafte u Pančevu i diverzifikovati pravce snabdevanja naftom“, rekla je ministarka.

Bogdanović je rekao da će novi naftovod obezbediti 5,5 miliona tona nafte godišnje.

Kako je saopšteno, u narednim nedeljama se očekuje potpisivanje Memoranduma o saradnji za realizaciju izgradnje naftovoda Mađarska-Srbija.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.