Đedović i Mirović o projektima u energetici

VIDEO K9: Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović u Novom Sadu je danas razgovarala i s predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem o aktuelnim projektima u energetici.

0
42

Infrastrukturni projekti u energetici koji su važni za povećanje kapaciteta za skladištenje nafte i naftnih derivata bili su jedna od tema razgovora koji su u Pokrajinskoj vladi vodili ministarka rudarstva i energetike i Igor Mirović.

Razgovarano je o pripremama za realizaciju projekta izgradnje naftovoda Srbija – Mađarska, jednog od strateških projekata Vlade Srbije, gde je istaknut značaj izgradnje ovog naftovoda kao još jednog pravca snabdevanja sirovom naftom.

Na sastanku je bilo reči i o izgradnji panonskog koridora za prenos električne energije, kao i o projektu izgradnje gasne elektrane u Novom Sadu.

Predsednik Pokrajinske vlade informisao je ministarku o projektima za povećanje stepena energetske efikasnosti u objektima javne namene na teritoriji Vojvodine, vrednim više od tri milijarde dinara čija je realizacija započela ove godine.

Mirović i Đedović Handanović saglasili su se da je unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima i lokalnim samoupravama veoma značajno jer će omogućiti uštede za grejanje i električnu energiju.

Sastanku su prisustvovali i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.