Dečji uzori na bilbordima

Roditelji mogu biti srećni što im deca odrastaju u sredinama u kojima svoje uzore mogu pronaći i na bilbordu, rečeno je, između ostalog, danas na svečanosti upriličenoj u zgradi Pokrajinske vlade, povodom završetka projekta "Učim+znam=vredim", u kojem je, osim Novog Sada, ove godine učetvovalo još šest vojvođanskih opština.

0
559

Oko 150 učenika novosadskih osnovnih i srednjih škola predstavljeno je sredinom oktobra na bilbordima postavljenim na 30 lokacija u Novom Sadu.

Radi se o deci koja su u protekloj školskoj godini ostvarila najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

Ova akcija zaživela je i u opštinama Sremski Karlovci, Beočin, Temerin, Žabalj, Srbobran i Bački Petrovac, gde je postavljeno preko 30 bilborda panoa sa njihovim najboljim učenicima.

“U godinama koje su, na sreću, iza nas, često se činilo da marljiv rad, vredno učenje, znanje i skromnost, više nisu važni. Pokazalo se, međutim datakav vrednosni obrazac ipak nije moguć i da ni jedno društvo, pa ni naše ne može bez onih koji su vredni koji znaju i koji jedino radom, učanjem i zanjemtraže i obezbeđuju svoje mesto u tom društvu i čine ga boljim i uspešnijim”, rekao je Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske vlade.

Promocija pozitivnih vrednosti u društvu bio je osnovni motiv Udruženja za promociju društvene odgovornosti koja je 2015. pokrenula akciju “Učim+znam=vredim”, koja se iz Novog Sada širi i na ostale vojvođanske opštine.

“Počeli smo u Novom sadu sa 14 bilborda i 30 učenika na njima, a stigli smo do 60 bilborda i više od 200 đaka u sedam lokalnih samouprava koji su svojim uspesima zavredili da budu promovisani. Naša iskrena borba za bolje i zdravije društvo u kom će se ceniti i vrednovati prave vrednosti i promovisati novi društveni uzori i zdravije društvo dala je svoje rezultate i ne mogu da vam opišem svoj ponos što se broj uspešnih đaka iz godine u godinu povećava”, navodi Aleksandar Savanović iz Udruženja za promociju društvene odgovornosti.

Najbolji đaci, kojima su svečano uručeni prigodni pokloni, sa nama su podelili svoje utiske o svom učešću u ovom projektu.

Našem društvu potrebna je promocije znanja i obrazovanja upravo kroz isticanje onih koji su u toj sferi postigli značajne rezultate, rečano je na svečanosti upriličenoj u holu Pokrajinske vlade, a zahvaljujući ovoj akciji, roditelji mogu biti srećni što im deca odrastaju u sredinama u kojima svoje uzore mogu pronaći i na bilbordu.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.