Dečja izložba “Stari zanati”

VIDEO K9: Novosadski dečji kulturni centar je u Kulturnoj stanici „Mlin“ otvorio je 31. Izložbu likovnih radova dece i omladine Srbije na temu stari zanati, u organizaciji Centra za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine.

0
45

Centar za likovno vaspitanje dece i omladine Vojvodine započeo je plodonosnu saradnju sa Kulturno istorijskim društvom „Proleće na čenejskim salašima“ KID-PČESA 1986. godine, a cilj ove saradnje bio je da kroz likovne aktivnosti deci i mladima prenesu i spasu od zaborava običaje, stare zanate i narodna verovanja.

Poslednja izložba u saradnji dve institucije bila je organizovano 2016. godine, a kako bi obnovili sećanja na ove izložbe i saradnju, nakon pet godina izloženi su radovi dece iz cele Srbije na temu „Stari zanati“ u Kulturnoj stanici „Mlin“.

Deca su uz pomoć svojih mentora predstavila najrazličitije zanate koji polako izumiru kao što su stakloduvački, tkački, grnčarski.

Druga izložba „Sačuvajmo život planeti“, povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje, u organizaciji časopisa za decu „Neven“ i Novosadskog dečjeg kulturnog centra, može se pogledati u onlaj formatu na sajtu Novosadskog dečjeg kulturnog centra.

Izložba „Stari zanati“ otvorena do je 21. maja, a zainteresovani je mogu posetiti svakog radnog dana od 9 do 15,30 časova. Treba napomenuti da, zbog epidemiološke situacije, unutar Galerije KC „Mlin“ može istovremeno da boravi najviše 11 osoba.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.