Dečije saborovanje “Ruka u ruci” u Novom Sadu

VIDEO K9: Novi Sad je u subotu ugostio najbolje dečje ansambe iz Srbije povodom manifestacije "Ruka u ruci", u okviru koje su najbolji među njima održali festivalski koncert u amfiteatru Spensa. Za učesnike ovog dečjeg festivala organizovan je i prijem u Gradskoj kući.

0
10

Učesnike Dečijeg festivala “Ruka u ruci”, koji organizuje Folklorni ansambl „Vila“ Srpskog kulturno-umetničkog društva „Železničar“ iz Novog Sada i Savez kulturno-umetničkih društava Srbije, primili su u subotu zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac i član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

“Sabornost je prava reč za ono što „Ruka u ruci“ predstavlja, a to je sabiranje dece i građana Srbije kroz jedinstvenu formaciju kola, jačanje zajedništva i vere u zajedničku budućnost, rekao je Crnobarac.

On je dodao da je, povodom 90 godina postojanja KUD „Železničar“ ove godine manifestacija „Ruka u ruci“, koja se održava po peti put, proširena i na decu, a koja ovog aprila, u jednom danu, okuplja decu iz Novog Sada, Beograda i okoline.

Na svečanosti u Gradskoj kući su dodeljene zahvalnice učesnicima za doprinos negovanju i održivom razvoju nematerijalnog kulturnog nasleđa Republike Srbije, a dobitnici su kulturno umetnička društva iz Beograda, Zemuna, Dobanovaca i Pećinaca.  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.