DECENIJA OD NEKAŽNJENOG ZLOČINA U GORAŽDEVCU

731

Danas se navršava 10 godina od zločina u Goraždevcu kod Peći, kada je 13. avgusta 2003. godine rafalnom paljbom iz vatrenog oružja ubijeno dvoje, a ranjeno četvoro dece iz tog metohijskog sela dok su se kupala u reci Bistrica.

Ubijeni su 19.godišnji Ivan Jovović i 12.godišnji Pantelija Dakić, a njihovi drugovi Đorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13) teško su ranjeni, a za taj zločin niko nije odgovarao.

Istraga u vezi sa slučajem Goraždevac zatvorena je pre više od dve godine, ali po tvrdnjama iz Euleksa može biti otvorena u svakom trenutku ukoliko se pojave nove informacije.

Kako je Tanjugu izjavila portparolka Euleksa Irina Gudeljević, tužilac je istragu zatvorio jer nije dovela ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih.
“Međutim, važno je istaći da bilo koja zvanično obustavljena istraga u svakom trenutku može biti ponovo otvorena ukoliko se tužiocu na raspolaganje stave nove informacije koje bi potencijalno mogle da istragu pokrenu napred”, izjavila je Gudeljević.

Predstavnici policije UNMIK-a saopštili su pre 10 godina da će “prevrnuti svaki kamen” kako bi otkrili ubice, ali – kao i posle brojnih drugih zločina nad Srbima na Kosovu i Metohiji – “istraga” nije makla dalje od početka.

Zločin u Goraždevcu osudili su tadašnji šefovi UNMIK-a i Kfora, predstavnici EU, SAD, Francuske, Rusije, kao i kosovski zvaničnici, a tadašnja državna zajednica Srbija i Crna Gora zatražila je zasedanje Saveta bezbednosti UN, javlja “Tanjug”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.