Dečak koji je pucao nije krivično odgovoran, njegovom ocu određeno zadržavanje 48 sati

0
20

To je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloletnih lica, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Podsetimo, načelnik beogradske policije Veselin Milić ranije danas objavio je da je K.K. rođen krajem jula.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dečaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prethodno su na licu mesta uviđaj obavili dežurni zamenici javnog tužioca Odeljenja za opšti kriminal i Odeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od K.K. uzme izjava i da se obavi lekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Takođe je, kako navode iz Višeg javnog tužilaštva, naloženo da se od K.K. uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vreme izvršenja krivičnog dela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih prihoaktivnih supstanci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina. Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime celog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastadale dece i radnika škole, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, osmoro đaka i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros u OŠ “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, a osumnjičeni je đak te škole. 

Ranjeno je šestoro dece i jedna nastavnica i oni su trenutno zbrinuti u Tiršovoj i Urgentnom centru.

(021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.