Deca u poseti Skupštini AP Vojvodine

VIDEO K9: Učesnici trećeg po redu Kampa za srpsku decu regiona i dijaspore danas i sutra borave u Novom Sadu, a danas su posetili Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine

0
20

Skupština Vojvodine danas je bila domaćin učesnicima Trećeg dečijeg kampa za srpsku decu iz regiona i dijaspore koji organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.
Kroz ovaj Kamp do sada je prošlo oko 120 dece iz regiona. Trenuto je u poseti Srbiji oko četrdesetoro dece uzrasta od četvrtog do osmog razreda iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, a u Srbiji borave od 10. do 14. jula.

Cilj Kampa je upoznavanje dece iz regiona sa istorijom Srbije i srpskog naroda, kao i sa kulturom i jezikom, istakao je direktor Fonda za  za izbegla i raseljena lica za saradnju sa Srbima u regionu.

U okviru današnje posete Skupštit APV deca su obišla su Veliku salu Skupštine, kao i Spomen sobu koja je posvećena najznačajnijim događajima i ličnostima AP Vojvodine, a čija su dela doprinela izgradnji slobode, ravnopravnosti i napretka kao temeljnih principa i stubova naše otadžbine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.