Deca u poseti Pokrajinskom ombudsmanu

VIDEO K9: Mališani novosadskog vrtića "Vilenjak" danas su bila u poseti Pokrajinskom ombudsmanu gde su mogli da se upoznaju sa radom ove institucije.

0
152

Grupa dece iz vrtića “Vilenjak” PU Radosno detinjstvo, sa svojim vaspitačicama, posetila je danas Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana, kako bi se upoznala sa radom ove institucije.

Mališani su obišli kancelarije i zaposlenima uručili svoje ručno rađene novogodišnje čestitke, a u razgovoru s ombudsmankom, imali su priliku da joj postavljaju pitanja o svemu što ih interesuje, kao i da čuju nešto o radu koji ona obavlja.

Prema rečima pokrajinske ombudsmanke doc. dr Dragane Ćorić, uloga nezavisnih institucija za ljudska prava je da preduzimaju sve u svojoj moći kako bi obezbedile puno poštovanje prava deteta.

Kada su deca u pitanju, na adresu Pokrajinskog ombudsmana najčešće stižu pritužbe u vezi sa vršnjačim nasiljem, kao i pritužbe roditelja u postupku razvoda braka koji se najčešće žale jedno na drugo, ali i na postupanje centara za socijalni rad, rekla je dr Ćorić te dodala da oni nisu organ koji može da presuđuje, već je u njihovoj nadležnosti da prate da li su ispoštovani svi mogući protokoli i da li je najbolje zaštićen interes deteta.

Ćorić je najavila i da će tokom njenog mandata biti stavljen veći akcenat na prava deteta, te da će organizovati posete školama i formirati skup mladih savetnika, po ugledu na Republičkog zaštitnika građana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.