Deca u “Košnici prijateljstva”

VIDEO K9: U kampu "Košnica prijateljstva" na Begečkoj jami trenutno boravi prva grupa dece bez roditelja i adekvatnog roditeljskog staranja. Jubilarni, 15. po redu kamp organizuje istoimeno udruženje građana.

0
157

U kampu “Košnica prijateljstva” na Begečkoj jami trenutno boravi oko pedeset mališana bez roditeljskog staranja.

O njima brinu volonteri, vaspitači i predavači koji su za njih organizovali različite sportske aktivnosti, kao i ekološke i kreativne radionice.

Prva grupa dece stigla je u kamp 9. avgusta i biće tu do četvrtka, 15. avgusta. Dan kasnije stiže druga smena u kojoj se, prema rečima organizatora, očekuje otprilike isti broj dece.

Povodom 15 godina kampa, ove godine organizovan je i dečji pozorišni festival “Pozorište na otvorenom Radosno detinjstvo”. Do 22. avgusta kada se završava boravak druge grupe mališana, na rasporedu su brojne pozorišne predstave, kao i radionice, animacije i trikovi mađioničara.

Cilj udruženja “Košnica prijateljstva” je da obezbedi kvalitetan život za decu bez roditelja i adekvatnog roditeljskog staranja, kao i deci iz socijalno ugroženih porodica. Realizaciju kampa i pozorišnog festivala pomogli su Gradska uprava za kulturu grada i druge organizacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.