“Deca su tolerantnija od odraslih”

VIDEO K9: Deca imaju mnogo više tolerancije od odraslih, reči su nastavnika Osnovne škole Branko Radičević, koji su zajedno s učenicima mesec novembar posvetili negovanju tolerancije.

0
7

U Osnovnoj školi Branko Radičević mesec novembar je u znaku tolerancije.

Proteklih nekoliko nedelja, đaci ove multietničke školu su, zajedno sa svojim nastavnicima, organizovali niz aktivnosti kako bi podstakli toleranciju. Već na ulazu u školu su crteži ljudi različitih rasa, boje kože i zanimanja.

Pored toga, “drvo tolerancije” sa različitim imenima i mišljenjima. Ipak, najdragoceniji su oni koji ovu školu čine školom, a to su đaci, kaže direktorka ove ustanove, Suzana Marić.

Kruna čitavog jednomesečnog rada je kratkometražni film pod nazivom “Deca sa šarenog sveta” koji su kreirali sami đaci ove osnovne škole.

Tokom meseca tolerancije u ovoj školi, s učenicima su radili i njihovi nastanici. Bili su, kako kažu, iznenađeni dečjom kreativnošću i zrelošću, a zaključili su da deca imaju mnogo više tolerancije nego odrasli.

Mesec tolerancije, đaci i nastavnici OŠ “Branko Radičević” zaokružuju u petak primijernim emitovanjem filma “Deca sa šarenog sveta”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.