Deca sa Kosova u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: U posetu Novom Sadu danas su stigli osnovci iz opštine Ranilug sa Kosova i Metohije. Mališani su došli u organizaciji Crvenog Krsta Novog Sada, a odmah po dolasku posetili su Gradsku kuću.

0
1156

Četrdesetjedno dete osnovnoškolskog uzrasta boraviće naredna četiri dana u Novom Sadu, a zahvaljujući organizaciji domaćina obezbeđeni su im smeštaj i ishrana, a isplaniran je i boravak u vidu poseta kulturnim institucijama Grada.

“Mi naše sunarodnike nismo zaboravili i želimo barem na jedan momenat da ih odvojimo od neke surove realnosti i da uživaju, da ponesu sve najbolje uspomene i sećanja iz našeg grada, a mi imamo šta da im predstavimo, širok spektar naše kulturne i istorijske baštine u našem gradu. To je ono što je cilj, da se umrežavamo, da gajimo prijateljstva i da ove generacije imaju svest i da one u budućnosti takođe ne zaborave na svoju maticu i da nam nastave dolaziti, takođe da grade prijateljstva sa Novim Sadom i da se nastavimo umrežavati”, rekao je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za omladinu. 

Sekretar Crvenog krsta Dragan Lazić, rekao je da je ovo treća godina kako Crveni krst organizuje ovu aktivnost i da je do sada preko 120 dece boravilo u Novom Sadu.

“Aktivnost se organizuje isključivo zahvaljujući ljudima dobre volje, odnosno zahvaljujući solidarnosti, plemenitosti, humanosti naših sugrađana i uz snažnu podršku Grada Novog Sada. Nastojaćemo u budućnosti da ova aktivnost postane tradicionalna, a potrudili smo se da našim sunarodnicima sa Kosova i Metohije u ovih par dana omogućimo da posete sve značajnije kulturne, zabavne institucije našeg grada”, naveo je Dragan Lazić, sekretar Crvenog krsta. 

 

Realnost mališana sa Kosova nije blistava kao kod dece u ostatku države i te će im ovaj boravak izuzetno značiti, poručeno je sa današnjeg prijema.

“Ovo je na neki način postalo tradicija. Želim posebno da se zahvalim Crvenom krstu grada Novog Sada, institucijama grada Novog Sada i mogu najiskrenije reći da su oni stvarno primer kako bi i ostali gradovi u našoj državi se morali ponašati i biti primer kao što je grad Novi Sad”, kaže Davor Petković iz Opštine Ranilug.

Petković je ovom prilikom uručio zahvalnice predstavnicima Grada, Crvenog krsta i ostalim ustanovama koje su pomogle realizaciju ove posete.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.