Deca sa Kosova u Pokrajinskoj vladi

VIDEO K9: Za mališane sa Kosova i Metohije koji su u poseti našem gradu upriličen je svečani prijem i u Pokrajinskoj vladi. Igor Mirović je tom prilikom rekao da je Kosovo srce Srbije, a da su ta deca najbolji deo tog srca. Ni mališani nisu krili zadovoljstvo što su u Novom Sadu.

283

Prilikom prijema mališana sa Kosova, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da u budućnosti treba da se organizuje više susreta sa decom i iz drugih opština sa Kosova i Metohije, a podsetio je i da je veliki broj Vojvođana upravo poreklom sa Kosova, što stvara dublju povezanost.

“Zbog toga želim da vam, pre svega, draga deco, kažem da ćemo mi uvek nastojati da vaše školovanje, vaš mir, vaše detinjstvo i sve vaše nade i igre i sve ono što vas kao mlade ljude očekuje podržimo, osnažimo i da vas uverimo da nikada nećemo napustiti sve vaše snove, nadanja i ovakve dolaske poput ovog u Novi Sad, u Vojvodinu, sa ciljem da se bolje upoznamo i pomažemo vaše školovanje i vaše odrastanje”, rekao je Mirović.

Mališane je dočekao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje dr Zoran Milošević, koji se složio sa tim da ovakve susrete treba upriličiti što češće.

“Važno je da se vidimo, da razmenimo iskustva, da budemo podrška jedni drugima, da ste uvek ovde rado viđeni, nikada gosti, već neko ko nas ispiriše na dobro i na solidarnost. Uvek ima problema, vi ih imate najviše. Nekada sloboda najteže se izgovara upravo na vašem prostoru. Ali znajte da sloboda duha u kojoj smo solidarni i ne vidimo loše vreme i tragamo za dobrim vremenom i druge motivišemo da budu dobri je jedini pravi razlog zašto smo danas zajedno”, naveo je Milošević.

Boravak dece upriličen je zahvaljujući Crvenom krstu Novog Sada i organizuje se poslednje tri godine kako bi deca sa Kosova bolje upoznala Novi Sad.

Pokrajinska vlada je mališanima sa Kosova i Metohije obezbedila i školski pribor za početak nove školske godine, koji su im uručili njihovi današnji domaćini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.