Deca sa KiM posetila i Zrenjanin

VIDEO K9: Tokom četvorodnevne posete Novom Sadu, deca sa Kosova i Metohije u subotu su otputovala i do Zrenjanina, gde su ih ugostili u prostorijama zrenjaninskog Crvenog krsta.

111

Crveni krst Zrenjanin je već četvrtu godinu za redom domaćin deci sa Kosova i Metohije. Četrdesetpetoro dece osnovnoškolskog uzrasta u pratnji vaspitača i predstavnika opštinske uprave, ustanova i institucija opštine Ranilug I opštine Parteš posetili su naš grad u okviru četvorodnevne posete Novom Sadu.

U velikoj Sali Crvenog krsta prisutne goste pozdravili su pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i sekretarka crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević, koja je tom prilikom istakla da je ponosna na ovu aktivnost koja se realizuje godinama.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura je rekao da je cilj ovih poseta građenje novih prijateljstava kao i upoznavanja sa kulturom grada Zrenjanina.

Predsednici opština Parteš i Ranilug istakli su da su zadovoljni ovom posetom jer je to dobra prilika da se deca sa KiM upoznaju sa znamenitostima u AP Vojvodini.

Razgovarali smo sa decom koja su nam ovom prilikom iznela svoja očekivanja kao I utiske o Vojvodini.

Nakon prijema u Crvenom krstu Zrenjanin, gosti su u toku dana prošetali centrom grada uz pratnju vodiča, posetili dvorac Kaštel Ečka i pogledali projekciju filma u bioskopu. Crveni krst Zrenjanin je ovom prilikom želeo deci da predstavi Grad Zrenjanin, njegove kulturne znamenitosti i prirodnu baštinu kao i da im priredi prijatne trenutke u našem gradu. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.