Deca rado idu u vrtiće

VIDEO K9: Kraj godine vreme je za sumiranje rezultata, ali i planiranje. U novosadskoj Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" kažu da su zadovoljni rezultatima postignutim tokom 2019.

128

Svoju delatnost Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” Novi Sad realizuje u 74 objekta, od kojih je 71 predviđen za predviđen za boravak dece, 47 ih je namenski građeno, a 24 objekta predstavljaju predstavljaju adaptirane prostore za boravak dece. Zaposleni u ovoj ustanovi, kako kažu, nastoje da obezbede adekvatne uslove boravka za svu decu.

“Što se tiče same 2019. godine Predškolska ustanova Radosno detinjstvo koja inače broji preko 2 000 radnika i ima upisano 16 500 dece je poslovala pozitivno. Tako da smo mi sa te strane veoma zadovoljni. Ono što je važno u ovoj godini to je da smo posle mnogo godina uz veliku podršku grada i pokrajineuspeli da završimo radove na centralnoj kuhinji koja je nama od velikog značaja s obzirom na broj dece koje imamo i omogućila nam je mnogo raznovrsniju i kvalitetniju hranu kopju ćemo davati deci”, rekla je Marijana Popov, direktorka PU Radosno detinjstvo.

Kada je u pitanju ishrana mališana, ova ustanova je sada, prema njenim rečima, u mogućnosti da podmiri i potrebe dece koja imaju nutritivne alergije, kao i potrebe dece drugih verosipovesti.

“Zatim smo u ovoj godini rekonstruisali neke prostore u našim vrtićima i odradili smo dosta dogradnji što nam je omogućilo da primimo veći broj dece. Tako da je značajno da je u ovoj godini naša lista čekanja nikad manja. Ona broji negde oko 800 dece što je mnogo manje nego u prethodnom periodu”, kazala je Popov.

Od prvog septembra startovao je i novi program pod nazivom Godine uzleta, kazala je Popov, te dodala da se radilo i na obuci zaposlenih.

“Vaspitno-obrazovni kadar prošao je mnoge seminare, obuke kako bi na što bolji način ušli u novi vaspitno-obrazovni proces koji nas je očekivao. To su neke najvažnije stvari u ovoj godini. Zatim, planirane su i nove izgradnje vrtića koje ćemo izgraditi u 2020. godini”, istakla je Popov. 

Prema njenim rečima, vizija zaposlenih u ovoj ustanovi je da upisuju što veći broj dece, a da lista čekanja bude što manja. Popov je podsetila i na to da će odlukom gradonačelnika od prvoj januara boravak dece u vrtićima Radosnog detinjstva biti besplatan.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.