Deca otputovala u Baošiće

VIDEO K9: Sinoć su na put ka Baošićima ispraćena deca iz socijalno ugroženih porodica, za čije letovanje na moru su i ove godine obezbeđena sredstva iz gradskog budžeta.

425

47 dece iz socijalno ugroženih porodica, sa tri vaspitača, otputovali su na letovanje u odmaralište Crvenog krsta Srbije u Baošićima.

Deca će na moru boraviti do 15. jula, a srećan put ka crnogorskom primorju poželeo im je član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić.

“Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada tradicionalno posvećuje veliku pažnju preventivnom oporavku dece na moru. U okviru projekta „Programi i aktivnosti za pomoć deci i mladima u stanju socijalne potrebe“ i ove godine Grad Novi Sad je omogućio letovanje deci i za tu namenu obezbeđena su sredstva iz budžeta u iznosu od 2.200.000 dinara”, rekao je Nikolić.

Na letovanju u Baošićima nalaze se deca čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada, deca iz Dnevnog boravka za decu i omladinu Centra za socijalni rad i štićenici Dečijeg sela iz Sremske Kamenice.

Kroz radionice koje vode volonteri Crvenog krsta, deca će imati priliku da se upoznaju sa Organizacijom Crvenog krsta, njenim osnovnim principima i steknu osnovna znanja iz prve pomoći, kao i da se edukuju se kroz projekte „Promocija humanih vrednosti“, „Stop trgovina ljudima“ i drugim.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.