Deca nebezbedna na internetu

VIDEO K9: Prema izveštaju koji je sprovela Krovna organizacija mladih Srbije tokom 2018. godine, svaka treća mlada osoba u Srbiji doživela je digitalno nasilje. Najveća pretnja vreba sa društvenih mreža, kažu u Centru za nestalu i zlostavljanu decu i naglašavaju da je internet u Srbiji itekeko nebezbedno mesto za decu i mlade.

0
114

Korišćenje interneta je postalo svakodnevnica i danas se sa ovom globalnom mrežom deca prvi put susreću gotovo od rođenju i kasnije odrastaju uz društvene mreže. Virtuelni svet je, međutim, kao i realni, podobno mesto i za razne oblike nasilja.

Bezbednost na internetu jeste aktuelizovana tema u poslednjih nekoliko godina, kaže u Centru za nestalu i zlostavljenu decu, ali ističu da je internet u Srbiji i dalje nebezbedno mesto za mlade.

Na internetu vrebaju različite opasnosti, naglašava Jurić, a iz iskustva ovog Centra, najveća pretnja su upravo društvene mreže.

U okviru Centra za nestalu i zlostavljanu decu deluje i “Net patrola”, koja uklanja štetan sadržaj sa interneta.

Prema izveštaju koji je sprovela Krovna organizacija mladih Srbije tokom 2018. godine, svaka treća mlada osoba u Srbiji doživela je digitalno nasilje. U Centru za nestalu i zlostavljanu decu, kažu da ova brojka jasno ukazuje da je krajnje vreme da se edukujemo, a zatim suočimo sa jednim od gorućih problema modernog doba kada su u pitanju deca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.