Deca na nastupima vojvođanskih simfoničara

VIDEO K9: Više od 2.000 osnovaca prisustvovalo je seriji dečjih koncerata Vojvođanskog simfonijskog orkestra upriličenih povodom Međunarodnog dana deteta.

0
12

Vojvođanski simfonijski orkestar izveo je danas u Sinagogi, seriju dečijih koncerata povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta za više od 2.000 učenika prvih i drugih razreda  novosadskih osnovnih škola koji su uživali u jednom od najpoznatijih ostvarenja klasične muzike posvećenom deci, „Karneval životinja“ francuskog kompozitora Kamija Sen Sansa.

Orkestar je vodio maestro Aleksandar Kojić, stalni dirigent orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta.

U delu „Karneval životinja“ Sen Sans kroz 14 kratkih stavova predstavlja portrete različitih životinja, a kako bi deca što bolje razumela muziku, priču je, u ulozi naratora, ispričao glumac Milovan Filipović.

Održavanje koncerta podržao je Grad Novi Sad, a članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić ovom prilikom je izrazila nadu da će slični  događaji biti organizovani češće, kako bi što više dece imalo priliku da se upozna sa kulturom i umetničkom muzikom na pravi način.

Podsetila je i da se na današnji dan javnosti skreće pažnja na položaj i prava dece u našem društvu, za čiju smo budućnost svi odgovorni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.