Deca koja piju energetska pića sklonija poremećajima mentalnog zdravlja

Deca koja konzumiraju energetska pića sklonija su poremećajima mentalnog zdravlja, pokazali su rezultati najnovije britanske studije.

0
17

Prema istraživanju Univerziteta u Njukaslu i Tisajdu, energetska pića mogu negativno da utiču na dečije mozgove jer se njihovom upotrebom povećava rizik od mentalnih problema, uključujući poremećaj pažnje sa hiperaktivnošcu (ADHD), depresiju, anksioznost i samoubilačke misli.

Konzumiranje energetskih pića ima za cilj povećanje energije pomoću kofeina i drugih stimulansa.

U istraživanju, koje je objavljeno u časopisu Public Health, naučnici su uzeli u obzir podatke iz 57 studija koje su obuhvatile 1,2 miliona dece i mladih iz više od 21 zemlje koji su konzumirali energetska pića, preneo je Njujork post.

Istraživači su sproveli ovu studiju kao nastavak inicijalnog istraživanja iz 2016. godine, a otkrili su još više negativnih posledica po mentalno i fizičko zdravlje dece koje izaziva konzumiranje energetskih pića, rekla je autorka studije, profesorka na Univerzitetu Tisajd Amelija Lejk.

Na osnovu ovih nalaza, istraživači i druge britanske zdravstvene organizacije pozvale su vladu da zabrani prodaju energetskih pića deci mlađoj od 16 godina.

(Tanjug)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.