Deca iz “Zemlje čuda” u poseti veterinaru

VIDEO K9: Pravilan odnos i ljubav prema životinjama, naročito kućnim ljubimcima, treba razvijati od malih nogu, smatraju u vrtiću “Zemlja čuda”, čiji su mališani nedavno su posetili jednu veterinarsku ambulantu i naučili kako da pomognu povređenom ljubimcu.

0
419

Deca su u veterinarskoj ambulanti imala priliku da vide kako se leče životinje, prvo na igračkama, a potom i na primeru pravog nemačkog boksera koji se leči od srčanog crva.

Prema rečima veterinara Ivana Vasića, mališani su povrede “lečili” ljubimcima – plišanim igračkama, ali su mogli da vide i kako izgleda terapija na pravim životinjama.

Cilj posete bilo je upoznavanje sa različitim rasama životinja, pre svega pasa i mačaka, kao i sa tim na koji način ih veterinari leče. Za decu je ovo bilo jedinstveno iskustvo, s obzirom da su i sami mogli aktivno da učestvuju u pojedinim intervencijama.

Stručnjaci ističu da se pravilan odnos i ljubav prema životinjama razvija od najranijeg uzrasta, stoga ovakve organizovane posete mališana iz naših vrtića veterinarskim ambulantama, na sreću, više nisu retkost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.