Deca iz ugroženih porodica putuju na more

VIDEO K9: Najmlađi Novosađani, deca iz porodica u stanju socijalne potrebe, sutra putuju na more u Baošiće, u okviru projekta Crvenog krsta Novog Sada i Gradske uprave za socijalnu i dečju zaštitu.

0
49

U smeni od 6. do 15. jula, u Odmaralištu Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošićima u Crnoj Gori, boraviće 75 dece osnovnoškolskog uzrasta u pratnji 4 vaspitača.

Grupu čine deca čiji su roditelji korisnici Narodne kuhinje Crvenog krsta Novog Sada, kao i deca koja se upućuju na odmor u saradnji sa Centrom za socijalni rad Grada Novog Sada. Veliki broj dece će po prvi put boraviti na moru, a u Baošićima će imati priliku da se druže s vršnjacima iz gradova i opština širom Srbije. Deci će biti na raspolaganju plaža Odmarališta uz stalni nadzor vaspitača i spasilaca, a neplivačima je obezbeđena škola plivanja. Radionice u okviru Letnje škole Podmlatka Crvenog krsta Srbije, realizovaće mladi edukovani volonteri Crvenog krsta. Deca će se kroz radionice, upoznati sa organizacijom Crvenog krsta i njenim osnovnim principima, te imati priliku da steknu osnovna znanja i veštine iz prve pomoći i realističkog prikaza povreda, stanja i obolenja, kao i da se edukuju kroz programe Promocija humanih vrednosti, Borba protiv trgovine ljudima i da učestvuju u likovnoj radionici. Večernji sati će, osim edukativnih, biti ispunjeni raznim sadržajima kulturno zabavnog karaktera, a posebno zadovoljstvo prethodnih godina za decu predstavljale su muzičke večeri na otvorenom koje su realizovali volonteri Crvenog krsta. Ovaj program je tradicionalan i realizuje se od 2006. godine, osim prošle i pretprošle godine zbog epidemije korona virusa, a u Dečijem odmaralištu Crvenog krsta „Krista Đorđević“ u Baošićima  je na desetodnevnom odmoru do sada boravilo više od 850 dece iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.