Deca iz regiona u 3. letnjem kampu

VIDEO K9: U toku je treći letnji kamp za srpsku decu iz regiona, koji organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, a deca iz kampa su danas bila u poseti Gradskoj kući u novom Sadu i Pokrajinskoj vladi.

0
14

Mališani iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske, učesnici trećeg letnjeg Kampa za srpsku decu iz regiona, koji organizuje Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, uz podršku poslanice u Narodnoj skupštini Republike Srbije Sanje Lakić, bili su danas u poseti Pokrajinskoj vladi.

Trideset šestoro devojčica i dečaka, uzrasta od 10 do 14 godina, imaće priliku da se tokom četvorodnevne posete Srbiji upoznaju sa svojom istorijom, jezikom i kulturom, i da obiđu spomenike kulture, muzeje i turističke atrakcije naše zemlje.

Poželevši im dobrodošlicu u Srbiju i srpsku Vojvodinu, predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, kazao je da će oni tokom posete našoj zemlji imati priliku da vide sve ono što ne mogu u državama iz kojih dolaze – tradiciju naroda kojem pripadaju i srpske velikane u kulturi, umetnosti i obrazovanju.

Dečaci i devojčice kao i organizatori kampa su danas imali priliku da posete i Gradsku kuću, a tom prilikom ih je pozdravio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, i poželeo im dobrodošlicu i prijatan boravak u našem gradu.

Tokom boravka u Srbiji, od 10. do 14. jula, srpska deca iz regiona posetiće Sremske Karlovce, manastire na Fruškoj gori, Novi Sad i Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.