Deca iz Kosovske Gračanice u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: Novi Sad ponovo je domaćin deca sa Kosova i Metohije. Druženje mališana sa Kosova i njihovih vršnjaka iz našeg grada ovoga puta uveličali su i odbojkaši Vojvodine s kojima su deca provela dan.

0
406

U okviru projekta “Svim srcem za osmeh deteta” koji realizuje Udruženje građana Novi Sad, tridesetoro učenika, uzrasta od 13 i 14 godina, koja ovog puta dolaze iz gračaničke Osnovne škole “Kralj Milutin”, zajedno sa svojim nastavnicima sa Kosova i Metohije, borave u osmodnevnoj poseti kod svojih vršnjaka u našem gradu.

Ugostili su ih učenici osnovnih škola “Dušan Radović” i “Žarko Zrenjanin”.

“Ovo je peta godina za redom da ugošćavamo decu sa Kosova i Metohije. Naša akcija i nosi naziv Svim srcem za osmeh deteta, gde želimo deci sa Kosova i Metohije da izvučemo osmehe i da ih na nekih sedam ili osam dana, koliko organizujemo, napunimo jednom pozitivnom energijom i, ono što je najbitnije, da upoznaju decu sa severa Srbije i da sklope jedno veliko prijateljstvo”, rekao je Goran Bajšanski ispred Udruženja građana Novi Sad.

Ovaj projekat je, kako je rekao, pokazao prethodnih godina da je od velikog značaja kako za decu goste, tako i za same domaćine i njihovo okruženje.

Cilj organizatora je, kako kažu, da kroz razne sadržaje i druženje, tokom sedam dana boravka u Novom Sadu, ovu decu privremeno oslobode ružnih slika koje su sastavni deo njihovih mladih života u našoj južnoj pokrajini.

“Nešto na što smo se bazirali ove godine, jeste sportski deo, kulturno-istorijske znamenitosti grada Novog Sada, Sremske Karlovci, Fruške Gore, a i da rade neke kreativne radionice, gde verujem da će se složiti i deca, da je to njima najzanimljivije”, kazao je Bajšanski.

Već na samom početku njihove posete, mališani su imali priliku da odigraju meč s igračima najboljeg odbojkaškog tima u Srbiji, Vojvodine, koji su nekima pokazali prve odbojkaške poteze, dok su se sa nekima našli i sa druge strane mreže.

“Dolazim iz Kosovske Gračanice, došli smo u Novi Sad da se družimo sa našim drugarima odavde i sada se malo družimo sa odbojkašima”, naveo je učenik Mihajlo Veličković.

Deca su, kako ističu, srećna što će u Novom Sadu imati priliku da se druže sa svojim vršnjacima i upoznaju naš grad, da steknu nove drugare i zajedno s njima, kako je planirano, proslave školsku slavu “Svetog Savu”.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.