Deca iz dijaspore uskoro i na Zlatiboru

VIDEO K9: O boravku mladih iz dijaspore u letnjim kampovima u Srbiji razgovarali su danas ministar zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Srbije sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

0
25

Na radnom sastanku održanom u Čejetini ministar Milićević i predsednik opštine Stamatović razgovarali su o uključivanju Čajetine u program dolaska naših mladih iz dijaspore u Srbiju kroz boravak u letnjim kampovima u kojima bi učili o svojoj matici i uz to se družili sa svojim vršnjacima.

Milićević je najavio da će ovogodišnji konkurs za učešće lokalnih samouprava u ovom projektu biti raspisan ove ili naredne nedelje te naveo da se tokom boravka na teritoriji opštine Čajetina uverio da ona raspolaže ljudskim i tehničkim kapacitetima potrebnim da se i na Zlatiboru deca iz dijaspore osećaju prijatno i dobrodošlo.

Akcenat je, kako je rekao, stavljen na mlade, na treću i na četvrtu generaciju, ne zanemarujući ni ostale te naglasio da su u ovom pionirskom projektu prošle godine organizovana 22 kampa u kojima je boravilo 5.000 mladih iz srpske dijaspore.

Cilj je, kazao je Milićević, da naši mladi iz dijaspore osim Beograda, upoznaju i unutrašnjost i njihovu kulturno-istorijsku baštinu, tradicionalne zanate i same ljude.

Sastanak je organizovan kako bi i opština Čajetina bila u prilici da ugosti decu iz srpske dijaspore, da tu nauče nešto o svojoj domovini i da budu u prijatnom ambijentu, rekao je predsednik opštine Milan Stamatović.

On je naglasio da su spremni da budu dobri domaćini i da imaju sve resurse da deci koju će ugostiti pruže osećaj kao da su kod svoje kuće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.