Deca iz BiH i Hrvatske u Gradskoj kući

VIDEO K9: Decu iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koja, u sklopu letnjeg kampa, borave u Novom Sadu i Beogradu, pozdravio je jutros na prijemu u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

0
29

Letnji kamp prilika je za povezivanje dece iz regiona koja će, osim toga, u našem gradu i pokrajini moći da posete brojne institucije, muzeje, spomenike kulture i turističke atrakcije te da saznaju više o svojoj istoriji i kulturi.

Deci iz Federacije BiH i Hrvatske jutros je u Gradskoj kući srdačnu dobrodošlicu uputio gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

“Čast mi je da vas pozdravim i nadam se da ćete upoznati mnogo novih prijatelja u Novom Sadu, te da ćete nam ponovo doći. Uvek treba da znate da niste sami i da imate na koga da se oslonite. Svoje poreklo treba časno da nosimo, poštujući druge, ali očekujemo i da nas jednako poštuju. Molim vas da učite i obrazujete se gde smatrate da je najbolje, ali da probate da živite na prostorima gde su vaši roditelji, bake i deke. Gradska kuća je jedan od najlepših objekata u Novom Sadu, izgrađena je krajem 19. veka i ovde se održavaju najvažniji događaji i primaju najvažniji gosti, a danas bih rekao i najdraži gosti. Međutim, vi niste gosti, vi ste ovde svoji na svome. Želja mi je da uzvratimo posetu, da naša deca vide da ima i drugačijih sredina, jer mnogo je lakše živeti u Novom Sadu nego u opštinama iz kojih vi dolazite. Bitno je da oni vide gde se sve priča srpskim jezikom i da razumeju našu istoriju i tradiciju. Dobro došli među svoje braću i sestre, vi ste deo nas”, rekao je gradonačelnik.

Cilj  letnjeg kampa za decu iz regiona jeste da ih kroz brojne sadržaje upozna sa istorijom, kulturom, tradicijom i sa institucijama u Srbiji, njenim prirodnim lepotama i turističkim potencijalima, prema rečima direktora Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, a namera je da sledeće godine kamp ovuhvati sve krajeve u regionu gde žive Srbi i da bude održan baš u Novom Sadu.

Decu iz regiona učestvuju na Letnjem kampu, koji se od 5. do 9. jula održava u Novom Sadu i Beogradu, u organizaciji Pokrajinskog fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu i narodne poslanice Sanje Lakić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.