“Deca džihada”: Teroristi uče decu da crtaju tenkove i oružje

Irački vojnici su u oslobođenim delovima Mosula pronašli dečje crteže koji više podsećaju na izveštaje sa fronta, jer prikazuju tenkove, mitraljeze i drugo oružje. Sveske su pronađene u tunelu koji su teroristi specijalno opremili za obuku.

0
597

Tunel u kojima su pronađene sveske sa ovim dečjim crtežima nalazi na jugoistoku Mosula i u njemu su militanti decu i omladinu obučavali ratnim veštinama i baratanjem oružjem. 

Svoj podmladak teroristi nazivaju „Deca kalifata“. Na crtežima dece su najčešće teroristi DAEŠ-a koji se bore i pucaju. Pretpostavlja se da su ovi crteži bili sastavni deo svakodnevne obuke.

Na jednom od crteža se vidi džamija iznad koje se vijori zastava DAEŠ-a, a nebom lete dva helikoptera Međunarodne antiterorističke koalicije.

Na drugom crtežu prikazana je borba između DAEŠ-a i pripadnika Radničke partije Kurdistana. Militanti pucaju iz automobila, a na njih puca protivnik iz tenka.

Na sledećem crtežu se vidi crni automobil sa ugrađenim mitraljezom, iz kog pucaju teroristi. Nekoliko stranica u svesci je iscrtano, a na kraju je ispisana molitva u kojoj dete moli Svevišnjeg da ga obdari znanjem.

U provinciji Ninivi, u regionima koje kontrolišu teroristi, deci je dozvoljeno da se školuju samo dve godine, prenosi portal Sputnjik koji je objavio nekoliko fotografija ovih crteža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.