“Deca deci na dar”

VIDEO K9: Da u našem gradu ne manjka humanosti, solidarnosti i želje da se pomogne drugima, svedoči i akcija koja je u toku. Reč je o humanitarnoj akciji "Deca deci na dar", a koja ujedno pokazuje i kako studentske ideje mogu doprineti društvenim promenama, te izmamiti osmehe na licima naših malih sugrađana.

788

Cilj akcije “Deca deci na dar” je prikupljanje i pravljenje paketića za decu predškolskog i ranoškolskog uzrasta koji su štićenici Dečjeg sela, Sigurne dečje kuće, Centra za porodični smeštaj i usvojenje, kao i za decu koja borave u hraniteljskim porodicama u Novom Sadu i Beočinu.

“Paketići se sastoje iz dva dela. Jedan deo čine igračke, društvene igre, knjige, slikovnice i slično, dok drugi deo koji možda i važniji čine predmeti kao što su likovni radovi, pisma i čestitke koje u okviru kreativnih radionica prave đaci prvaci OŠ Jovan Popović i Sonja Marinković. Znači deca zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima prave taj drugi deo poklona za mališane, što je možda i najznačajniji deo ove akcije”, rekla je Jovana Lazić iz organizacije akcije “Deca deci na dar”.

Osim pravljenja paketića, cilj akcije jeste i da se promoviše i podstakne solidarnost i humanost, kao i duh darivanja među Novosađanima, pre svega onim najmlađim, kaže Lazić, dodajući da je najvažnije umeti deliti.

“Akcija je otvorenog tipa i, evo, pozivam da se svi zainteresovani priključe ovoj akciji. Poklone mogu odneti u OŠ Sonja Marinković ili nas mogu kontaktirati putem mejla na [email protected] ili telefonom na broj 060/3361570”, navela je Lazić.

Prikupljanje paketića traje do 11. decembra, a za 16. decembar u kadici na SPENS-u zakazano je izvođenje predstave, kada će ovi paketići i biti uručeni mališanima.

“Tu je pripremljena predstava za preko 300 mališana koji su obuhvaćeni ovom humanitarnom akcijom iz OŠ Jovana Popović i Sonja Marinković i za decu štićenike za koju radimo ovu akciju. Program se sastoji iz dva dela. Predstava koju organizuje Novosadski novi teatar “Crvenkapa i zbunjeni vuk” kao i animatorskog programa u izvedbi haos animatora”, najavio je Miloš Dugandžija iz organizacije akcije “Deca deci na dar”.

Po završetku predstave i programa biće podeljeni i paketići, kaže Dugandžija. Kako su naveli organizatori ove akcije, koji su inače studenti, ideju za nju dobili su u okviru svog rada na predmetu Odnosi sa javnošću, kada su odlučili da svoj fakultet prikažu kao društveno odgovornu instituciju, a da istovremeno učine nešto korsino za one kojima je pomoć potrebna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.