“Deblje” oktobarske penzije

VIDEO K9: Penzionerima u Srbiji sutra će biti isplaćen prvi deo penzije za oktobar, veći u odnosu na prošli mesec pet do 13 odsto, izjavio je danas u Beogradu ministar finansija Siniša Mali koji je dodao i to da penzije nikada nisu bile veće.

235

Prema rečima ministra za finasije, Srbija je 2013. godine bila pred bankrotom, ali
danas ima stabilne finansije zahvaljujući najstarijim građanima, kojima su u prethodne četiri godine penzije bile umanjene.

U Partiji ujedinjenih penzionera Srbije zadovoljni su reformom penzijsko invalidskog osiguranja i izmenama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju.

“Mi sada insistiramo da se na korisnicima penzija u narednom periodu primenjuju zakoni. I kad su u pitanju isplate penzija, a posebno da se vodi računa kakav su doprinos dali i da smo postigli rezultate, sa tendencijom da oni budu još bolji”, rekao je Momo Čolaković, narodni poslanik PUPS-a u našoj emisiji Otvoreni ekran.

Povećanje strarosne granice za odlazak u penziju, kako je rekao, jedan je od uzroka tome da je u Srbiji broj penzionera u odnosu na prošlu godinu smanjen za 8.000, ali i odlazak radne snage u inostranstvo.

Većina penzionera ovog meseca dobiće pet odsto povišice, a ostali, zbog ukidanja
Zakona o privremenom umanjenju penzija, od osam do 13,3 odsto više nego pre
umanjenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.