“Deblje” oktobarske penzije

VIDEO K9: Penzionerima u Srbiji sutra će biti isplaćen prvi deo penzije za oktobar, veći u odnosu na prošli mesec pet do 13 odsto, izjavio je danas u Beogradu ministar finansija Siniša Mali koji je dodao i to da penzije nikada nisu bile veće.

252

Prema rečima ministra za finasije, Srbija je 2013. godine bila pred bankrotom, ali
danas ima stabilne finansije zahvaljujući najstarijim građanima, kojima su u prethodne četiri godine penzije bile umanjene.

U Partiji ujedinjenih penzionera Srbije zadovoljni su reformom penzijsko invalidskog osiguranja i izmenama Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju.

“Mi sada insistiramo da se na korisnicima penzija u narednom periodu primenjuju zakoni. I kad su u pitanju isplate penzija, a posebno da se vodi računa kakav su doprinos dali i da smo postigli rezultate, sa tendencijom da oni budu još bolji”, rekao je Momo Čolaković, narodni poslanik PUPS-a u našoj emisiji Otvoreni ekran.

Povećanje strarosne granice za odlazak u penziju, kako je rekao, jedan je od uzroka tome da je u Srbiji broj penzionera u odnosu na prošlu godinu smanjen za 8.000, ali i odlazak radne snage u inostranstvo.

Većina penzionera ovog meseca dobiće pet odsto povišice, a ostali, zbog ukidanja
Zakona o privremenom umanjenju penzija, od osam do 13,3 odsto više nego pre
umanjenja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.