“Dar za dar” u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine

VIDEO K9: Danas je u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine organizovana prva novogodišnja žurka na kojoj su podeljeni paketići deci koja su došla sa roditeljima koji su tom prilikom dali krv. Cilj ove akcije je obezbeđivanje produkata od krvi za sve pacijente kojima je hematološka podrška neophodna i tokom novogodišnjih praznika.

0
834

Potrebe za jedinicama krvi pred Novu godinu su u konstantnom porastu. Kako bi ovaj nedostatak predupredili i poboljšali zalihe krvi u ovom periodu, Zavod za tranfuziju krvi Vojvodine je u saradnji sa Crvenim krstom Vojvodine, Crvenim krstom grada Novog Sada i uz podršku sponzora, organizovao dvostruko humanu akciju pod nazivom “Dar za dar”.

Cilj ove akcije je bio da se obezebede dovoljne količine krvi tokom novogodišnjih praznika, a da se, sa druge strane, naši najmlađi sugrađani upoznaju sa humanim činom davanja krvi, kažu u Zavodu.

“Sviđa mi se, ima dosta ljudi, a nadam se da će ih do šest sati biti još više, tako da za sada je sve u redu”, rekla je  Valentina Jurišić, volonterka Crvenog krsta Vojvodine.

Sva deca koja su došla u pratnji roditelja koji su darovali krv, dobila su paketić, a mališanima se ova akcija naročito svidela.

Spoj lepog i korisnog, ukratko bi se moglo opisati današnje druženje u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, a vrata Zavoda otvorena su i drugim danima za sve one koji žele da budu humani i onda kada ne traje praznično raspoloženje.

“Novosađane pozivamo sve, ukoliko su u mogućnosti, da dođu ne samo danas, nego inače, da se odazovu na akcije i da svakim radnim danom dođu i daju svoju krv”, navela je Jurišić.

Svi paketići koji preostanu opredeljeni su za Dečiju bolnicu koja je, kako navode, nažalost, najveći korisnik krvnih produkata.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.