Dani Vojvodine – gostoprimstvo i gastronomija

VIDEO K9: Ove godine se po peti put održava čuvena vojvođanska manifestacija ,,Dani Vojvodine“ u Gradu Beogradu, u organizaciji Turističke organizacije Vojvodine. Manifestacija će biti aktuelna na nekoliko gradskih lokacija, u periodu od 1. do 3. juna, uz raznovrstan kulturno-umetnički i gastronomski program prilagođen deci i odraslima, kao i porodicama. Vojvodina na ovoj manifestaciji ima čime da se pohvali - salašima, banjama, izletištima, rezervatima prirode, ali i gostoprimstvom i ukusnom kuhinjom.

0
787

Vojvodina ima velike potencijale u oblasti turizma i od nemerljivog je značaja njeno predstavljanje Beogradu, koji je dvoipomilionsko tržište, rekao je predstavljajući Dane Vojvodine potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković.

U Vojvodini raste i devizni priliv od turizma, rekao je Đoković, a tendencija rasta zabeležena je i ove godine. Naime, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije, u 2016. godini AP Vojvodinu je posetilo 8 odsto više turista nego 2015. godine, i oni su ostvarili 13% više noćenja. Od ukupnog broja, domaći turisti ostvare 59 odsto noćenja.Vojvodina na polju turizma ima čime da se pohvali – salašima, banjama, izletištima, rezervatima prirode, ali i gostoprimstvom i ukusnom kuhinjom.

Sve svoje potencijale Vojvodina će predstaviti u Beogradu na Trgu republike od sutra do subote. Predsednik Turističke organizacije Beograda Miodrag Petrović naveo je da smatra da Beogradu nisu dovoljno poznate manastirske ture, dok Fruška gora nije dovoljno niti istražena niti oblikovana u turistički proizvod, rekao je on.

Osim Novog Sada, Sremskih Karlovaca i prelepe Fruške gore, Vojvodina je destinacija i salaša, raznovrsne gastronomije, dobrih vina i mnogobrojnih događaja. Takođe, Fruška gora je nezaobilazna za sve izletnike koji žele da uživaju u pešačkim, biciklističkim stazama, bogatim riznicama 16 pravoslavnih manastira ili da posete neku od mnogobrojnih vinarija i probaju bermet, slatko desertno vino karakteristično za ovo područje.

Ove godine, pored standardne ponude u okviru manifestacije ,,Dani Vojvodine“ u Beogradu, uključene su i asocijacije i udruženja vinara Vojvodine, što je izrodilo i izuzetan događaj – Salon vina Vojvodine, koji će biti održan u petak i subotu u Beogradu, u prisustvu brojnih eminentnih zvanica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.