Dani Srpske u Srbiji zatvoreni u Novom Sadu

VIDEO K9: Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" zatvorena je sinoć u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu, gde je izvedena opera „Knez Ivo od Semberije“. Cilj manifestacije koju organizuje Predsedništvo Republike Srpske, jeste dodatno učvršćivanje privrednih, kulturnih, sportskih i ostalih veza srpskog naroda sa dve obale Drine.

0
777

Kada je o Vojvodini reč, veze sa Republikom Srpskom su duboke i čvrste, rečeno je sinoć na svečanosti zatvaranaj manifestacije Dani Srpske u Srbiji.

“Veliki broj građana koji žive u Vojvodini je ili rođen ili je poreklom iz krajeva zapadno od Drine. Oni su svojom upornošću i istrajnošću, postali izuzetno važan faktor razvoja naše pokrajine, ali nikada nisu zaboravili ni „Staze zavičaja“ kako je i naslovljen koncert koji je tokom ove manifestacije obišao Srbiju i pokazao svu raskoš zajedničke tradicije i običaja”, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Mirović je dodao da granice koje formalno postoje između dve države, ne treba da otežavaju našem narodu opstanak, i očuvanje tradicije.

“U tome će najznačajniju ulogu imati Deklaracija o zaštiti i očuvanju srpskog naroda, najavljena od strane predsednika Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, kao i sutrašnje potpisivanje Protokola o saradnji između Republike Srpske i AP Vojvodine. Ciljevi su identični. Zajedno ćemo u budućnosti širiti naše interese i vrednosti i uvek i u svemu biti uz Republiku Srpsku”, izjavio je Mirović. 

 

Predsednica Vlade Republike Srpske izrazila je zahvalnost svima koji su doprineli da ova manifestacija koja, kako je rekla, ima dva domaćina, preraste u tradiciju.

“Moram da kažem da smo mi zagledani u Republiku Srbiju. Želimo da ona bude snažna uspešna i da njen razvoj bude odrednica i želja svih nas da to stignemo. Sve što dolazi iz Srbije, u očima građana Republike Srpske ima daleko veću vrednost nego ono sa bilo koje druge tačke na palaneti“, rekla je Željka Cvijanović, predsednica Vlade Republike Srpske.

Na petoj po redu manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ koja se ove godine održavala od 15. do 21. septembra, u 20 gradova širom Srbije održana su 32 programa sa preko 45 izvođenja i 800 učesnika.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.