Dani Srpske: Delegacija Republike Srpske u poseti Novom Sadu

VIDEO K9: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić primili su delegaciju Republike Srpske, na čelu sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedelјkom Čubrilovićem, koja je u poseti Novom Sadu u okviru manifestacije ''Dani Srpske u Srbiji 2017''.

0
1200

Kako je rekao gradonačelnik Vučević glavna tema susreta je privredna saradnja, a osim sastanka u Gradskoj kući predviđen je i sastanak u Regionalnoj privrednoj komori u Novom Sadu.

“Mi smo prijatelјi i imamo više nego bliske odnose, međutim želimo da u narednom periodu unapredimo privrednu saradnju, jer su nam potrebne jaka Republika Srpska, stabilna Bosna i Hercegovina i ekonomski snažna Republika Srbija, koja je garant stabilnosti u ovom delu Evrope. Koliko je za privredu Grada Novog Sada bitna Republika Srpska potvrđuju podaci da su za samo prvih šest meseci ove godine novosadski privrednici izvezli robu u vrednosti od 71,5 miliona dolara, a sa teritorije Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, uvezena je roba u vrednosti 12,5 miliona dolara. Kao donosioci određenih odluka mi ćemo stvoriti povolјan ambijent za neposrednu saradnju privrednika. Nas približavaju teme identiteta, jezika, kulture, o čemu je baš na ovom mestu bilo reči 4. avgusta kada su tu bili predsednici Vučić i Dodik u prisustvu Patrijarha srpskog, i ceo taj korpus treba da prati ekonomska saradnja”, istakao je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima predsednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedelјka Čubrilovića Novi Sad je jedan od osam gradova domaćina manifestacije ”Dani Srpske u Srbiji 2017”.

“Posebno mi je drago što naši privrednici imaju priliku da se predstave u Vojvodini, ali i da učvrste već postojeće veze. Privredna saradnja je osnov za dobre odnose na drugim važnim polјima. Verujem da će naši privrednici pojačati međusobnu saradnju ali i da će se spremiti i za treća tržišta Zapadnog Balkana. Republika Srpska i Srbija treba da budu čuvari privrednog razvoja celog regiona, čemu mogu da doprinesu i ovakvi susreti”, naglasio je Čubrilović.

Sastanku u Gradskoj kući takođe su prisustvovali ministar zdravlјa i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, direktor predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović, predsednik Privredne komore Republike Srpske Borko Đurić i predsednik Područne privredne komore Banja Luka Goran Račić, a među predstavnicima domaćina bili su i članovi Gradskog veća Novog Sada Milorad Radojević i Dalibor Rožić, kao i šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada Goran Sečujski, saopštio je Kabinet gradonačelnika.

Dani Srpske u Srbiji počeli su 15. i trajaće do 21. septembra, a Novi Sad je jedan od osam gradova domaćina ove manifestacije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.