Dani roda u Tarašu

VIDEO K9: ,,Dani taraških roda’’ održani su šesti put u naseljenom mestu Taraš. Ove godine gost manifestacije bio je karavan Banatske bajke a posetioci su uživali i u bogatom kulturno-umetničkom programu

0
188

Manifestacija “Dani Taraških roda” održana je po 6. put i ove godine oplemenjena je karavanom Banatske bajke.

Taraš je naseljeno mesto koje je poznato po krompiru, kupusu, rodnoj kući Toze Markovića, skeli i prelepoj Tisi, a rode su te koje su mu donele i titulu Evropskog sela roda za 2015. godinu. Manifestacija je postala tradicionalna a koliko se ovogodišnja razlikuje u odnosnu na prethodne rekla je Aleksandra Marovac Cucić, predsednica udruženja građana ,,Taraške rode’’.

Turistička organizacija Zrenjanina, Kulturni centar i IP Media 023 uz podršku grada ZrenJanina ove godine su učestvovali i dali svoj pun doprinos kako bi pomogli manifestaciju u okviru “Karavana Banatske bajke”.

Na samom otvaranju manifestacije prisutnima su se obratili direktori Zoran Ljubotina, Goran Marinković, koordinatorka programa Maja Pandurov i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Direktor Kulturnog centra Goran Marinković čestitao je meštanima Taraša na uspešno organizovanoj manifestaciji .

Grad Zrenjanin podržava manifestacije kako na teritoriji grada tako i na teritoriji okolnih mesta a pored toga dosta ulaže i u razvoj sela. Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić govorio je ovom prilikom i o radovima koji su realizovani u proteklom periodu a najavio je i izgradnju još tri i po kilometra puta.

Pored programa gosti i posetioci ovog naseljenog mesta imali su priliku da obiđu i etno sokak sa raznim rukotvorinama i izložbama a tu su bili i vinari i pčelari. Pored toga mogli su da degustiraju i domaće proizvode i kraft pivo.  (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.