Dani Meksika u Muzeju Vojvodine

VIDEO K9: April mesec u Muzeju Vojvodine je u znaku Meksika. Pored izložbe Meksički kodeksi, Muzej Vojvodine pripremio je i prateće programe, a večeras od 18 sati o kulturnoj baštini svoje rodne zemlje govori Karlos Franko, Meksikanac koji živi u Srbiji.

0
14

U okviru manifetsacije Dani Meksika u Muzeju Vojvodine otvorena je i izložba “Meksički kodeksi” koja predstavlja prehispanske slikovne dokumente u kojima su koncentrisani svo znanje, verovanje i filozofija drevnih stanovnika Meksika.

Ova izložba otvorena je zahvaljujući Ambasadi Meksika u Srbiji, a Muzej Vojvodine se potrudio da napravi i niz pratećih programa koje će bliže dočarati kulturno nasleđe i baštinu te zemlje.

Muzejske radionice koje se tradicionalno odvijaju nedeljom, za najmlađe posetioce muzeja uzrasta od pet do deset godine, ovog meseca su takođe posveće Meksiku.

Pomenimo i da je za večeras planirano predavanje Karlosa Franka, Meksikanca koji živi u Srbiji, o kulturnoj baštini svoje rodne zemlje. Dani Meksika u Muzeju Vojvodine traju do 30. aprila.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.