Dani energetike i investicija

VIDEO K9: Novi Sad je danas i sutra stecište novih dostignuća i projekata koji će biti predstavljeni Međunarodni danima energetike i investicija. Izborom tema na dvodevnom forumu učesnicima će biti pružino, pre svega da intenzivno i nerazdvojivo objedine energetiku sa investicijama i ekonomijom.

0
352

Strategija razvoja energetike kroz ovakve skupove ima za cilj postizanje energetske nezavisnosti i sigurnosti i značajnije korišćenje obnovljivih izvora energije.

Na forumu je istaknuto da je orijentacija ka energetskoj efikasnosti iz višestruko značajna, počev od ekologije do uštede sredstava koja bi se mogla usmeriti u druge oblasti.

“Bilo da govorimo o energetskoj efikasnosti u zgradarstvu, u građevinarstvu, u lokalnim ustanovama te rezerve će omogućiti da se budžeti preusmere za korišćenje drugih sredstava, bilo da je u pitanju socijala, zadravstvo ili obrazovanje”, rekao je Nenad Grbić, pokrajinski sekretar za energetiku.

Srbija je, ne samo u oblasti energetike, popravila svoj ugled u svetu proteklih godina kao i međunarodni položaj, istakao je ministar energetike i rudarstva na otvaranju ovog skupa.

“I Srbija danas zaista mora krupnim korakom uđe u veliki investicioni ciklus, a to je upravo u energetici. Upravo iz tog razloga mi danas imamo veliki broj investitora koji hoće da razvijaju svoj biznis u Srbiji, imamo veliki broj investicija u infrastrukturi, ali sve to je moguće ukoliko obezbedimo jednu potpunu energetsku sigurnost u snabdevanju svim ključnim energentima, što zahteva da imamo jedan veliki masivan investicioni ciklus u energetici”, naveo je Aleksandar Antić, ministar energetike i rudarstva.

Što se tiče energetske efikasnosti Vojvodine, njen značaj odražava se u činjenici da pokrajina oko 60 odsto svojih potreba za energentima zadovoljava van svoje teritorije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.