Danas završni ispit iz matematike

VIDEO K9: Nakon što su juče polagali završni ispit iz maternjeg jezika, danas je gotovo 70.000 maturanata u našoj zemlji rešavalo 20 zadataka iz matematike, dok ih sutra očekuje kombinovani test.

0
58

Više od 68.000 osmaka širom Srbije, danas je polagalo završni ispit iz matematike. Osmaci su u školskim klupama rešavali 20 zadataka iz, za mnoge male maturnate, najtežeg predmeta u osnovnoj školi.

Posetili smo Osnovnu školu “Kosta Trifković” u Novom Sadu i, dok su učenici marljivo rešavali zadatke, kod pomoćnice direktora, Sanje Jović, raspitali smo se kakva je atmosfera među đacima tokom ovih ispitnih dana.  

Ova osnovna škola ima 178 maturanata i, kako kaže Jović, svi su izašli na završni ispit. Njihova maturska godina se zbog epidemije razlikova od prethodnih. Obeležila ju je česta promena modela nastave, prilagođavanje režimima rada i drugačiji socijalni kontakt od njihovih prethodnika.

Ipak, navela je Jović, pripremu za maturski ispit sproveli su neometano i nadaju se dobrim rezultatima.

I sam završni ispit se, međutim, značajno razlikuje od svih prethodnih.

Maturantne sutra očekuje rešavanje kombinovanog završnog ispita, a iz Ministarstva prosvete kažu da do sada nemaju informacije o većim nepravnilnostima tokom ovih ispitnih dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.