Danas sednica Skupštine APV, izbor premijera

Sednica Skupštine AP Vojvodine na kojoj treba da bude izabran novi predsednik pokrajinske vlade biće održana danas.

437

Prema najavama predsednika pokrajinskog parlamenta Ištvana Pastora, danas bi na programu trebalo da budu dve sednice skupštine AP Vojvodine, na prvoj bi trebalo da budu formirani skupštinski organi, a koje je započeto na konstitutivnoj sednici novog saziva, dok bi na dnevnom redu druge sednice trebalo bi da bude izbor predsednika i članova pokrajinske vlade.

Pastor je pre tri dana, po završetku konsultacija sa predstavnicima svih poslaničkih klubova, rekao da će vladajuću većinu u pokrajini činiti Srpska napredna stranka sa svojim koalicionim partnerima, Socijalistička partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Mandatar za sastav pokrajinske vlade Igor Mirović da će pokrajinska vlada imati 12 resora. Na čelu osam resora biće kandidati koje predlaže SNS, dok će preostala četiri resora voditi kandidati koje predlože Socijalistička partija Srbije, Pokret socijalista, Socijaldemokratska partija Srbije i Savez vojvođanskih Mađara.

Kandidat SPS bi trebalo da bude na čelu pokrajinskog sekretarija za privredu i turizam, Sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj trebalo bi da pripadne SDPS-u, Sekretarijat za socijalna pitanja, demografski razvoj i ravnopravnost polova Pokretu socijalista, dok će na čelu Sekretarijata za obrazovanje biti kandidat SVM.

Današnja sednica skupštine APV treba da počine u 10 sati. (Agencije)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.