DANAS SASLUŠANJE NOVAKOVIĆA

803

Saslušanje bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada Novog Sada Borislava Novakovića i vlasnika “Aleksandar gradnje” Vojislava Gajića zakazano je za danas.

Vlasniku Industrije mesa “Matijević” Petru Matijeviću, koji je s njima uhapšen, juče je određen jednomesečni pritvor zbog sumnje na zloupotrebe u vezi s prodajom zemljišta na kojem je izgrađen hotel “Holidej in” u Novom Sadu.

Osim Matijevića, saslušani su i generalni direktor Industrije mesa “Matijević” Milan J. i još troje službenika ZIG-a, koji su takođe uhapšeni u utorak, a istražni sudija je i njima odredio jednomesečni pritvor. 

Po rečima advokata Vladimira Đurđevića, branioca Borislava Novakovića, u ovom slučaju je osnovni problem u tumačenju pravnih normi od policije i Tužilaštva, s jedne strane, i službenika ZIG-a, s druge. 

[quote_box_center]“Smatram da moj klijent Borislav Novaković i drugi službenici ZIG-a nisu prekršili zakon, odnosno da je njihovo tumačenje propisa bilo ispravno. Policija i Tužilaštvo očigledno misle drugačije, ali sam uveren u to da ćemo pred sudom dokazati da su osumnjičeni zapravo dobro tumačili pravne norme koje se tiču prometovanja prava na korišćenje zemljišta s jednog zakupca na drugog”, rekao je Đurđević i dodao da druge činjenice u ovom slučaju nisu sporne. [/quote_box_center]

Slično mišljenje je izneo i advokat Ljubomir Apro, koji u ovom slučaju zastupa Vojislava Gajića. 

[quote_box_center]“Moram da kažem da nisu tačni navodi da je Vojislav Gajić bio u bekstvu, već je bio službeno odsutan i kada je obavešten da ga policija traži, sam se javio u Policijsku upravu. On je u policiji izneo svoju odbranu, pri čemu je u potpunosti negirao izvršenje dela za koje se sumnjiči. Po podacima koji su svima na raspolaganju o tom poslu zbog kojeg je Gajić priveden, apsolutno ne postoji nijedan elemenat krivičnog dela koje mu se stavlja na teret”, rekao je Apro, prenose Dnevnik i 021.[/quote_box_center]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.